Skip to content
  Nedjelja 28 svibnja 2023
Popularno
30. travnja 2023.Turistička zajednica Zagrebačke županije nagrađena na World Media Festivalsu 1. ožujka 2023.Maja Vikario: Putovanja u 2023. 2. travnja 2023.Mjesečev plato na otoku Krku 14. prosinca 2022.Svjetsko nogometno prvenstvo i marketinška vrijednost promocije Hrvatske 30. studenoga 2022.Klizanje ponovno na Adventu u Zagrebu. Donosimo najbolje lokacije 2. svibnja 2023.Šibenik – vodič za najbolji vikend doživljaj 9. prosinca 2022.Mačke i 10 zanimljivosti koje možda niste znali 26. studenoga 2022.Delnice i jubilarna 10. Adventska bajka 20. veljače 2023.Jana Koščak, nova zvijezda hrvatske atletike 12. veljače 2023.Jedina zemlja na svijetu koja nema pravokutnu zastavu
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Aktualnosti  Dani mednih delicija središnje Istre
AktualnostiFina klopaHrvatska

Dani mednih delicija središnje Istre

Domagoj SeverDomagoj Sever—10. veljače 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

U srijedu 08.02.2023. godine u konobi Dišpet, u Zajcima pokraj Pićna, održana je konferencija za medije kojom je najavljena gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre, koja se ove godine održava sedmi put. Na navedenoj su konferenciji sudjelovali direktorica TZ središnje Istre – Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin – Ranko Anđelini, načelnik Općine Pićan – Dean Močinić te vlasnik Konobe Dišpet – Elvis Zulijani.

dani-mednih-delicija
Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova

Ovogodišnji 7. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 10. do 28. veljače, a naši će ugostitelji u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koji se ove godine vraćaju u Pazin.  Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela koja za vas pripremaju naši ugostitelji. A onda, 24. i 25. veljače, prošetajte sajmom na Danima meda, kupite med lokalnih proizvođača jer zima još uvijek nije gotova.

Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi naši gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će ugostiteljski objekti:

dani-mednih-delicija-menu
Menu – 7. Dani mednih delicija središnje Istre

Agroturizam Dušani (Dušani, Pazin): Medica – Ravioli sa sirom i medom u umaku od kadulje – Svinjski kare u umaku od meda i pečeni krumpir, salata – Medena pita | 20 €

Više članaka

Adventski program na našem najsunčanijem otoku

25. studenoga 2022.

Pečena hobotnica s krumpirima 

22. prosinca 2022.

Osvježena ruta i ograničeni broj kotizacija najbolja su pozivnica za novi Istria Wine&Walk

5. svibnja 2023.

Poljska jela koja će vas oduševiti

17. svibnja 2023.

Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Restani krumpir, pečeno svinjsko meso u umaku od meda i sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom – 1dcl kuhanog vina | 18 €

Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda | 20 €

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Zapečeni mladi sir s medom i orasima – Piletina s curryjem i šarenom rižom – Palačinka sa skutom i medom | 18.60 €

Konoba-pizzera 2. peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke sa štapićem lisnatog tijesta ili Papreni njoki na žlicu s pjenom od sira u papru, urbanim sirom, orasima, grožđicama i rakijom od kuša – Tagliata od ramsteka s krokante krumpirom u crnom vinu – Savarin od griza sa suhim voćem u medu i ariom od maslinovog ulja | 25 €

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice – Istarski pijat (istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, skuta s medom) – Svinjski medaljoni u umaku od meda s palentom – Štrudla od jabuke s medom i orasima | 20 €

Tinjanski vijulin (Tinjan): Ravioli sa sirom u umaku od kadulje, oraha, skute i meda – Svinjsko carsko meso sous vide u marinadi od meda te broskva-krumpir – Medena lava sa semifredom od skute | 23 €

Organizator 7. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.

PR Turistička zajednica središnje Istre

Kontakt: Skitnice.hr

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Domagoj Sever

Međunarodni dan pizze
Krafne pune ljubavi i pažnje by Janja Benić
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Aktualnosti

Dani antike na pulskom Forumu

23. svibnja 2023.0
Fina klopa

Poljska jela koja će vas oduševiti

17. svibnja 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Putopisi

Super foto lokacije u Sloveniji

25. svibnja 2023.0
Kultura

Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway

24. svibnja 2023.0
Aktualnosti

Dani antike na pulskom Forumu

23. svibnja 2023.0
Kultura

Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature

22. svibnja 2023.0
Outdoor

Risnjak, prijedlog za nezaboravni vikend izlet

21. svibnja 2023.0
Učitaj više
6-najboljih-varsavskih-restorana-naslovna
Fina klopa
6 najboljih varšavskih restorana
bled-slovenia-slovenija-lake-autumn-nature
Putopisi
Super foto lokacije u Sloveniji
dramalj_naslovna
Kultura
Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway
dani_antike_naslovna
Aktualnosti
Dani antike na pulskom Forumu
brdo-knjiga-naslovna
Kultura
Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum