Skip to content
  Ponedjeljak 25 rujna 2023
Popularno
16. prosinca 2022.Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu 1. travnja 2023.Kaszanka – poljska krvavica 11. travnja 2023.Stella Gotal u Saudijskoj Arabiji: “Popularnost ženskog nogometa ovdje sve više raste” 23. srpnja 2023.Hrvatsko planinarsko društvo Zrin Petrinja priča je stara više od 100 godina 31. prosinca 2022.Samoa, Kiribati i Tonga ušli u 2023. 1. kolovoza 2023.Njezino visočanstvo: Sahara 21. lipnja 2023.Kako snimiti dobre podvodne fotografije? 7. ožujka 2023.Kava, napitak koji dan pretvara u ekskluzivu 15. rujna 2023.Znate li da u Hrvatskoj imamo Utočište za medvjede? 1. prosinca 2022.Večeras povijesna utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu, prva koju sude žene
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Golabki – poljska sarma
Fina klopa

Golabki – poljska sarma

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Golabki su mješavina mesa i začina umotana u slatki kupus, slično sarmi u Hrvatskoj. Od mljevenog mesa (govedina ili svinjetina), pancete, luka, češnjaka, riže i začina napravi se smjesa koja se omota u kupus. Peće se u pećnici oko sat vremena i pred kraj dodatno prelije umakom od rajčice.

Baš kao i kod nas obično se kuha u zimskim mjesecima.

Sastojci:

1 glavica bijelog svježeg kupusa

300 g mljevene junetine

300 g mljevene svinjetine

1 šalica kuhane riže

1 jaje

5 komada šampinjona, nasjeckanih

3 češnja češnjaka

3 jušne žlice sitno nasjeckane pancete

Više članaka

Savršen recept za mekane buhtle

4. prosinca 2022.

U Žminju najveća istrijanska pinca!

3. travnja 2023.

Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi

1. travnja 2023.

Pierogi – savršen recept za brzu pripremu poljske poslastice

8. svibnja 2023.

1 veliki luk

1-2 čajne žličica soli

1-2 čajne žličica papra

1 čajna žličica paprike u prahu

1 konzerva umaka od rajčice

1 čajna žličica maslaca

Priprema:

Kupus kuhajte u posoljenoj vodi desetak minuta. Nakon što se malo ohladi odvojite listove i odstranite tvrde dijelove.

Skuhajte rižu u slanoj vodi.

Za to vrijeme nasjeckajte luk, češnjak i pancetu, te ih pirjajte 3-4 minute. Dodajte im šampinjone te miješajte na vatri dodatnih 5-6 minuta. Ostavite da se ohladi. 

U jednu zdjelu stavite meso pirjani luk, češnjak, pancetu i šampinjone, sol, papar, papriku u prahu, rižu i jaje. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Ocijedite glavicu kupusa i pripremite listove, a tvrđe dijelove možete nasjeckati i staviti ih na dno vatrostalne posude u kojoj ćete peći golabke.

Na svaki kuhani list stavite jednu jušnu žličicu mesnog nadjeva i omotajte ga. Pazite da bude čvrsto omotano jer bi se u protivnom mogao odmotati prilikom kuhanja. 

Složiti golabke u vatrostalnu posudu i na kraju još malo dodati soli i papra. Zagrijati pećnicu i peći golabke 60 minuta.

Za to vrijeme pripremite umak od rajčice kojemu dodate malo soli i šećera.

Nakon sat vremena izvadite golabke iz pećnice, prelijte umakom i vratite da se peče još pola sata.

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi
Šafrani preplavili neke od najljepših slovenskih vrhova. Ove morate posjetiti!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.0
Ekologija

Lucija Sakač: Naše maslinovo ulje osvaja zlatne medalje

19. kolovoza 2023.0
Fina klopa

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice

25. rujna 2023.0
Sport

Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!

24. rujna 2023.0
Aviokarte

Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko

23. rujna 2023.0
Ekologija

Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!

22. rujna 2023.0
Hrvatska

Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji

21. rujna 2023.0
Aktualnosti

27. Međunarodni festival čipke okupio najljepše primjerke

20. rujna 2023.0
Učitaj više
mljet-sufinancira-kupnju-električnih-motora
Ekologija
Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice
jana-koscak-naslovna
Sport
Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!
qatar_airways_naslovna
Aviokarte
Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko
naslovna-murva-na-skradinskom-buku
Ekologija
Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!
Draz-kotlic-food-travel
Hrvatska
Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum