Skip to content
  Ponedjeljak 25 rujna 2023
Popularno
17. ožujka 2023.Koliko zarađuju influenceri? 19. ožujka 2023.Festival svjetla još samo danas 10. veljače 2023.Dani mednih delicija središnje Istre 31. ožujka 2023.Egzotični vodozemci u zagrebačkom ZOO-u 20. ožujka 2023.Moćna milijunašica magnolija 28. lipnja 2023.Recept za originalni poljski non-cheesecake 31. siječnja 2023.Majstorska cesta, zaboravljeni biser Velebita 14. lipnja 2023.Bjelovarsko-bilogorska županija oduševit će vas ponudom 5. siječnja 2023.10 lokacija koje morate posjetiti u New Yorku 17. rujna 2023.Muzej Salvadora Dalíja obavezno uklopite u kratak Citybreak u Barcelonu
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Recept za poljski cebularz koji morate isprobati
Fina klopa

Recept za poljski cebularz koji morate isprobati

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Cebularz je pogača koja dolazi iz Lublina. Tijesto se radi od najkvalitetnijeg brašna i mora biti debljine oko 1,5 cm. Prelije se lukom narezanim na kockice, solju i makom, te se peče dok ne dobije zlatnu boju. Jede se svježe, ne starije od dva dana.

Sastojci:

Za tijesto:

2,5 šalice brašna

1 žlica soli

instant kvasac

1 jušna žlica otopljenog maslaca

1 jaje

Za nadjev:

Više članaka

Novaljska kraljica proljeća – torta od skute

28. ožujka 2023.

Bojenje jaja prirodnim bojama by Marina Obradović

6. travnja 2023.

Kaszanka – poljska krvavica

1. travnja 2023.

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.

2 jušne žlice maka

1 sitno nasjeckani luk

1 jušna žlica ulja

Priprema:

Otopite maslac i ostavite da se ohladi.

Za nadjev sitno nasjeckajte luk, stavite ga u zdjelu te dodajte ulje i mak. Pokrijte ga i stavite u hladnjak.

Pomiješajte brašno, sol, kvasac i otopljeni maslac. Umijesite ga rukama, a ako je previše ljepljivo dodajte malo brašna.

Pokriti tijesto i ostaviti da odstoji 2 sata kako bi se smjesa udvostručila.

Na pobrašnjenom stolu oblikujte valjak i podijelite ga na 6 jednakih dijelova te  

spljoštite tako da najtanje bude u sredini (nešto poput malog tijesta za pizzu). Stavite na lim za pečenje kojega ste prethodno nauljili. Na svaki komad pogačice stavite nadjev od luka/maka. Sve ih pokrijte čistom krpom, ostavite da odstoje još 20 min.

Zagrijte pećnicu na 180°C. 

U maloj zdjelici umutite jaje te premažite cebularze.

Pecite ih u pećnici 20 minuta i poslužite svježe.

Kontakt

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Babka ziemniaczana, savršen poljski slani kolač
Sękacz, poljski desert koji morate znati pripremiti
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.0
Ekologija

Lucija Sakač: Naše maslinovo ulje osvaja zlatne medalje

19. kolovoza 2023.0
Fina klopa

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice

25. rujna 2023.0
Sport

Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!

24. rujna 2023.0
Aviokarte

Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko

23. rujna 2023.0
Ekologija

Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!

22. rujna 2023.0
Hrvatska

Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji

21. rujna 2023.0
Aktualnosti

27. Međunarodni festival čipke okupio najljepše primjerke

20. rujna 2023.0
Učitaj više
mljet-sufinancira-kupnju-električnih-motora
Ekologija
Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice
jana-koscak-naslovna
Sport
Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!
qatar_airways_naslovna
Aviokarte
Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko
naslovna-murva-na-skradinskom-buku
Ekologija
Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!
Draz-kotlic-food-travel
Hrvatska
Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum