Skip to content
  Nedjelja 28 svibnja 2023
Popularno
6. ožujka 2023.Kako živjeti od prodaje fotografija? 9. ožujka 2023.Kruzovi po svijetu 9. veljače 2023.Međunarodni dan pizze 7. veljače 2023.“Ljubav oko svijeta” na Valentinovo u Zagrebu 8. prosinca 2022.Zagreb Advent u jednom poslijepodnevu 27. studenoga 2022.Lepoglavska čipka, umjetnost preplitanja batića 21. veljače 2023.Tjedan psihologije: Poremećaji hranjenja u sportu 21. siječnja 2023.Godišnja izložba karikatura u zagrebačkoj Dubravi 16. svibnja 2023.Turkish Airlines uvodi novu čaroliju okusa u svoje jelovnike tijekom leta 26. prosinca 2022.Singapur, grad superlativa
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Savršeni štrukli koje možete jednostavno pripremiti
Fina klopa

Savršeni štrukli koje možete jednostavno pripremiti

Domagoj SeverDomagoj Sever—26. veljače 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Jelo koje u Zagorju ima kultni status, a obožavaju ih skoro svi. Mogu biti dizani, kuhani, kuhani pa pečeni ili samo pečeni, sve ovisi o tome što vam je ukusnije, a mi ćemo vam u nastavku ispisati najjednostavniji recept da uspješno savladate napraviti pečene štrukle.

Količina koja je navedena u receptu je za cca 20 štrukla (1 veliki protvan ili dva manja protvana na fotografijama).

SASTOJCI:

500 gr brašna (250 gr glatkog + 250 gr oštrog ili samo 500 gr glatkog)

3 jaja

1 žlica octa

0,5 dcl ulja

malo soli

2 dcl mlake vode  

800 gr sira

Više članaka

Turkish Airlines uvodi novu čaroliju okusa u svoje jelovnike tijekom leta

16. svibnja 2023.

Savršeni štrukli koje možete jednostavno pripremiti

26. veljače 2023.

Šibenik – vodič za najbolji vikend doživljaj

2. svibnja 2023.

Druženje uz vrhunska vina na zelenim zagorskim bregima: hedonistička manifestacija Vinogradi s pogledom stiže na bajkoviti Bolfan Vinski Vrh

9. svibnja 2023.

800 ml vrhnja

TIJESTO: Od prosijanog brašna, malo soli, jednog jaja, octa i mlake vode zamijesite tijesto koje mora biti žilavo i srednje mekano.

strukli-tijesto-1
Brašno obavezno prosijajte
strukli-tijesto-2
Sve sastojke sjedinite i zamijesite tijesto.

strukli-tijesto-3
Tijesto mora biti žilavo i srednje mekano.

Kod cijelog postupka izrade štrukla najteže je u početku izraditi dobro tijesto, jer ako tijesto nije žilavo i ako nije odstajalo barem 30 minuta (idealno je još i duže, do 2 sata) teško će ga biti razvući na željenu debljinu bez da popuca. 

Fotografirali smo sve korake razvlačenja tijesta da vidite i slikovno kako od kugle tijesta koje je odstajalo dobiti predivno vučeno tijesto preko cijele površine stola.

Prvo uz pomoć valjka na pobrašnjenoj podlozi (najbolje čisti stolnjak) tijesto razvucite na cca 30 cm širine i onda postepeno rukama razvlačite tijesto od unutra prema van pokretima prstima. Ako niste jako spretni sa vučenim tijestom, sve možete odraditi i samo uz pomoć valjka, samo strpljivo razvlačite tijesto sve do rubova stola.

trukli-tijesto-4
Prvo uz pomoć valjka na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvucite na cca 30 cm širine
strukli-tijesto-5
Onda postepeno rukama razvlačite tijesto od unutra prema van pokretima prstima.

NADJEV:

Izmiješajte 800 gr sira sa 400 ml vrhnja, 2 jaja i malo soli

Idući korak je razmazivanje nadjeva po tijestu, otprilike u širini od 30 cm, te ostavite nekoliko centimetara praznog tijesta do ruba. Ta širina je dovoljna za 3 preklapanja. Kad postanete dovoljno spretni, tijesto možete zarolati samo uz pomoć stolnjaka. Nakon što zarolate tijesto uz pomoć malog tanjurića za kavu ili manjeg tanjura izrežite tijesto na štrukle željene veličine (cca 10cm).

strukli-nadjev
Nadjev razmažite otprilike u širini od 30 cm, te ostavite nekoliko centimetara praznog tijesta do ruba.
strukli-rezanje
Tijesto preklapajte ili zarolajte uz pomoć stolnjaka
strukli-rezanje-1
Uz pomoć malog tanjurića za kavu ili manjeg tanjura izrežite tijesto na štrukle željene veličine.

Namažite protvan margarinom ili maslacem, poslažite štrukle, te ih prelijte sa preljevom od vrhnja i jaja.

PRELJEV:

Izmiješajte 4 dcl vrhnja i 1 jaje

strukli-protvan
Namažite protvan margarinom ili maslacem i poslažite štrukle
strukli-protvan-1
Prelijte štrukle s preljevom od vrhnja i jaja.
dobar-tel
Dobar tek!

Pecite ih na 180 C oko 30 minuta dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Kontakt – Skitnice.hr

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Domagoj Sever

Dani čokolade i kave – najslađi vikend provedite u Zagrebu!
Damir Zurub: Svijet ispod površine
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Fina klopa

Poljska jela koja će vas oduševiti

17. svibnja 2023.0
Fina klopa

Turkish Airlines uvodi novu čaroliju okusa u svoje jelovnike tijekom leta

16. svibnja 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Putopisi

Super foto lokacije u Sloveniji

25. svibnja 2023.0
Kultura

Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway

24. svibnja 2023.0
Aktualnosti

Dani antike na pulskom Forumu

23. svibnja 2023.0
Kultura

Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature

22. svibnja 2023.0
Outdoor

Risnjak, prijedlog za nezaboravni vikend izlet

21. svibnja 2023.0
Učitaj više
6-najboljih-varsavskih-restorana-naslovna
Fina klopa
6 najboljih varšavskih restorana
bled-slovenia-slovenija-lake-autumn-nature
Putopisi
Super foto lokacije u Sloveniji
dramalj_naslovna
Kultura
Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway
dani_antike_naslovna
Aktualnosti
Dani antike na pulskom Forumu
brdo-knjiga-naslovna
Kultura
Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum