Skip to content
  Ponedjeljak 25 rujna 2023
Popularno
24. lipnja 2023.Predivna Rajska plaža ponovno postaje umjetnička kulisa za skulpture od pijeska 22. rujna 2023.Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine! 17. kolovoza 2023.Najljepša nogometna igrališta u Hrvatskoj 9. srpnja 2023.Ana Vrbanović i Marko Buljan: “Par zajedničkih treninga, planinarenje i rodila se ljubav” 31. siječnja 2023.Majstorska cesta, zaboravljeni biser Velebita 18. siječnja 2023.Sportski centar Delnice idealna vikend destinacija 1. travnja 2023.Pyzy na poljskim stolovima neizostavan zimi 15. kolovoza 2023.Bože čuvaj Hrvatsku, odoh ja u Indiju 14. ožujka 2023.Dina Levačić: najmlađa žena u povijesti koja je preplivala Oceanovih sedam! 29. studenoga 2022.Snežnik zimi, morate ga doživjeti
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Sękacz, poljski desert koji morate znati pripremiti
Fina klopa

Sękacz, poljski desert koji morate znati pripremiti

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—1. travnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Sękacz je desert koji se priprema tako da tijesto više puta izlijemo na rotirajući ražanj. Kolač se polako peče na otvorenoj vatri (tradicionalniji način) ili u pećnici. Tijekom pečenja kremasto tijesto od jaja polako curi sa strane stvarajući prepoznatljiv oblik ove slastice.

Sastojci:

700 g oštrog brašna

300 g krumpirovog brašna

50 ml bijelog ruma

40 jaja

1 kg maslaca

700 g šećera

Više članaka

Recept za poljski cebularz koji morate isprobati

1. travnja 2023.

Recept za originalni poljski non-cheesecake

28. lipnja 2023.

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.

Od Paga do New Yorka: Paška sirana dobila novo veliko priznaznje za Paški sir

30. lipnja 2023.

2 vanilin šećera

1 l kiselog vrhnja

sok od jednog limuna

prstohvat soli

ulje

Priprema:

Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dok miksate dodajte žumanjke (koje ste prethodno odvojili od bjelanjaka), rum, vanilin šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i brašno.

Od bjelanjaka i malo soli istucite čvrsti snijeg i polako ga pomiješajte sa smjesom od jaja.

Za pečenje će vam biti potreban poseban drveni valjak kojega treba omotati u papir za pečenje i namazati maslacem. Oklagiju treba dobro zagrijati i potom žlicom preko nje prelijevati tijesto koje će se stvrdnuti i pritom stvarati karakterističan oblik.

Pečenje traje oko 2-3 sata, a s obzirom na to da većina kod kuće nema potreban pribor, danas se najčešće sekacz peče u pećnici. 

Za pečenje u pećnici sve sastojke prepolovite na pola. Premažite lim maslacem, izlijte dio tijesta tako da pokrije dno i pecite 5-7 minuta na 200°C. Kad porumeni, ponovite postupak s tijestom i pecite još 5 minuta i tako dok ne potrošite svu smjesu.

Kontakt

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Recept za poljski cebularz koji morate isprobati
Recept za stari obwarzanek i danas na stolovima Poljaka
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.0
Ekologija

Lucija Sakač: Naše maslinovo ulje osvaja zlatne medalje

19. kolovoza 2023.0
Fina klopa

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice

25. rujna 2023.0
Sport

Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!

24. rujna 2023.0
Aviokarte

Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko

23. rujna 2023.0
Ekologija

Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!

22. rujna 2023.0
Hrvatska

Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji

21. rujna 2023.0
Aktualnosti

27. Međunarodni festival čipke okupio najljepše primjerke

20. rujna 2023.0
Učitaj više
mljet-sufinancira-kupnju-električnih-motora
Ekologija
Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice
jana-koscak-naslovna
Sport
Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!
qatar_airways_naslovna
Aviokarte
Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko
naslovna-murva-na-skradinskom-buku
Ekologija
Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!
Draz-kotlic-food-travel
Hrvatska
Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum