Skip to content
  Ponedjeljak 25 rujna 2023
Popularno
3. lipnja 2023.67. Lipanjski turnir u preponskom jahanju održava se na zagrebačkom Hipodromu 23. srpnja 2023.Hrvatsko planinarsko društvo Zrin Petrinja priča je stara više od 100 godina 2. ožujka 2023.Dodijeljene nagrade „Ruža Zagrebačke županije“ 10. svibnja 2023.Saint Martin, raj na Karibima idealan za godišnji odmor 3. travnja 2023.U Žminju najveća istrijanska pinca! 21. lipnja 2023.Kako snimiti dobre podvodne fotografije? 19. veljače 2023.Savršen vodič kroz Istanbul 1. travnja 2023.Golabki – poljska sarma 24. rujna 2023.Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi! 2. kolovoza 2023.Sredozemna medvjedica viđena kod Lastova
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Otvorena izložba fotografija “Poljska kroz kuhinju – jučer, danas, sutra”
Fina klopa

Otvorena izložba fotografija “Poljska kroz kuhinju – jučer, danas, sutra”

Domagoj SeverDomagoj Sever—20. lipnja 2023.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

u Gajevoj ulici u Zagrebu ispred hotela Dubrovnik jutros je otvorena izložba “Poljska kroz kuhinju – jučer, danas, sutra” fotografa Domagoja Severa, travel blogera i stručnjaka za društvene mreže čiji su radovi izlagani diljem svijeta, a fotografije nagrađivane na najprestižnijim natjecanjima.

Poljska-kroz-kuhinju-kolaz
Izloženo je ukupno jedanaest poljskih jela.

Izložbu zajednički organiziraju Veleposlanstvo Republike Poljske u Republici Hrvatskoj i Domagoj Sever, koji je ove godine u Varšavi fotografirao raznovrsna poljska jela. Jedanaest odabranih možete razgledati ovih dana u samom centru Zagreba te naučiti više o poljskoj gastronomiji. 

“Vjerujemo da je hrana poput glazbe. Ima univerzalni jezik, ujedinjuje ljude, inspirira ih i prikaz je vrijednosti i kulture zemlje iz koje dolazi. Ovom izložbom željeli smo predstaviti mali dio bogate poljske gastronomije u samom centru grada Zagreba. Ipak, najveći doživljaj gastronomije je okusiti ju nepcem, stoga pozivamo sve zainteresirane za poljsku kuhinju i kulturu da posjete Poljsku gdje će moći svim osjetilima uživati u našim poljskim delicijama”, izjavila je Marta Zabłocka, zamjenica Veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj.

“Poljska kroz kuhinju – jučer, danas, sutra”
Više članaka

Sękacz, poljski desert koji morate znati pripremiti

1. travnja 2023.

Turkish Airlines uvodi novu čaroliju okusa u svoje jelovnike tijekom leta

16. svibnja 2023.

Susret tradicije i budućnosti u restoranu Nobel

3. siječnja 2023.

Golabki – poljska sarma

1. travnja 2023.

Poljska kuhinja je bogata, raznolika i začinjena, a izvorno je spoj utjecaja različitih etničkih grupa i regija. Izložba pokazuje taj spoj, a istovremeno vam otkriva kako se pripremaju jela čiji okusi i mirisi zadovoljavaju i najzahtjevnije gurmane.

“Poljska kuhinja koja je izuzetno slična našoj kontinentalnoj jedan je od razloga zbog čega zadnjih godina često putujem u državu koja je bila dom Fryderycu Chopinu, Marie Curie-Skłodowskieji Nikoli Koperniku.

Poljska-kroz-kuhinju-sekacz
Sękacz – desert koji se priprema tako da tijesto više puta izlijemo na rotirajući ražanj.

Osobno su mi najbolja tradicionalna jela čija je priprema jednostavna i ne iziskuje puno namirnica. Istaknuo bih pyzy – okruglice od krumpira koje se poslužuju s prženim komadićima slanine prelivenim svinjskom mašću, sękacz – desert koji se priprema tako da se tijesto izlije na rotirajući ražanj i naravno pieroge koje obožavam i u slanim i u slatkim varijantama”, izjavio je na otvorenju izložbe Domagoj Sever.

domagoj-sever
Domagoj Sever

Ispod fotografije svakog jela pronaći ćete kratak opis te QR kod kojega možete skenirati mobitelom. Svaki od 11 jedinstvenih QR kodova vodi vas na web stranicu skitnice.hrgdje ćete pronaći željeni recept. Saznajte što je i kako se priprema chlodnik, zimne nozki, golabki, kaszanka, tatarski od haringe, pyzy, babka ziemniaczana, cebularz, sekacz, pierogi i obwarzanek.

zimne-nozki
Zimne nóżki – hladetina na poljski način

Izložba fotografija “Poljska kroz kuhinju-jučer, danas, sutra” besplatno se može razgledati svakoga dana na otvorenom prostoru ispred hotela Dubrovnik u Gajevoj ulici u Zagrebu od 20. lipnja do 4. srpnja 2023. godine.

Kontakt – Skitnice.hr

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Domagoj Sever

Vinogradi s pogledom kod vinarije Bolfan oduševili sve posjetitelje
Kako snimiti dobre podvodne fotografije?
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.0
Ekologija

Lucija Sakač: Naše maslinovo ulje osvaja zlatne medalje

19. kolovoza 2023.0
Fina klopa

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice

25. rujna 2023.0
Sport

Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!

24. rujna 2023.0
Aviokarte

Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko

23. rujna 2023.0
Ekologija

Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!

22. rujna 2023.0
Hrvatska

Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji

21. rujna 2023.0
Aktualnosti

27. Međunarodni festival čipke okupio najljepše primjerke

20. rujna 2023.0
Učitaj više
mljet-sufinancira-kupnju-električnih-motora
Ekologija
Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice
jana-koscak-naslovna
Sport
Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!
qatar_airways_naslovna
Aviokarte
Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko
naslovna-murva-na-skradinskom-buku
Ekologija
Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!
Draz-kotlic-food-travel
Hrvatska
Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum