Skip to content
  Ponedjeljak 25 rujna 2023
Popularno
13. ožujka 2023.Zagreb je i ovoga proljeća mjesto za savršene fotke 25. rujna 2023.Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice 22. srpnja 2023.Govore da je putovati jeftino i lako? Lažu! 13. svibnja 2023.Vodič kroz Maroko: što posjetiti, vidjeti i doživjeti u 11 dana 27. studenoga 2022.Lepoglavska čipka, umjetnost preplitanja batića 19. lipnja 2023.Vinogradi s pogledom kod vinarije Bolfan oduševili sve posjetitelje 24. ožujka 2023.Top 3 tretmana za savršen početak ljeta 1. travnja 2023.Zimne nóżki   13. kolovoza 2023.Na blagdan Velike Gospe održat će se najstariji plivački maraton Šilo-Crikvenica 18. kolovoza 2023.Kako pronaći predivne skrivene plaže?
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Fina klopa  Savršen recept za mekane buhtle
Fina klopa

Savršen recept za mekane buhtle

Domagoj SeverDomagoj Sever—4. prosinca 2022.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Želite sami napraviti buhtle od kojih će mirisati cijela kuća i koje će vas podsjetiti na one kakve je radila vaša mama ili baka? Dizana tijesta nisu nikakav bauk, a recept u nastavku pokazuje kako se brzo i jednostavno mogu napraviti buhtle koje će vas oduševiti.

Najbitnije je u cijelom postupku dobro zamijesiti tijesto i dvaput ga ostaviti da se digne, jednom kad se zamijesi i drugi puta kada se formiraju buhtle. U receptu možete dio mlijeka zamijeniti s jogurtom (ali obavezno sobne temperature) i moj savjet je da naribate dosta limunove korice (ali od nešpricanog limuna) jer daje poseban okus buhtlama.

SASTOJCI:

3 dcl toplog mlijeka

1 svježi kvasac

oko 70 dkg brašna za dizana tijesta

10 dkg šećera

10 dkg otopljenog maslaca

Više članaka

Recept za stari obwarzanek i danas na stolovima Poljaka

1. travnja 2023.

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.

Savršen recept za mekane buhtle

4. prosinca 2022.

Pečena hobotnica s krumpirima 

28. srpnja 2023.

1 jaje

1 vanilin šećer

Korica 1 limuna

malo soli

šećer u prahu

TIJESTO:
U decilitar toplog mlijeka dodajte kvasac, žlicu šećera i malo brašna te promiješajte i stavite na toplo oko 15 minuta da kvasac naraste.

Otopite maslac. Pomiješajte dignuti kvasac, 2 decilitra toplog mlijeka i jedno jaje. Dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, malo soli, koricu 1 limuna i otopljeni maslac.

Zamijesite od svih sastojaka mekano i kompaktno tijesto te ga pokrijte i pustite da se diže na toplom oko 30 minuta dok ne naraste barem duplo. Tijesto lagano premijesite i razvaljajte na debljinu između 5 i 10 mm kao na slici.

buhtle_tijesto_hrana_recept_mekane
tijesto
buhtle_food_hrvatska
tijesto razvaljano
hrvatska_hrana_food_recept_mekane_buhtle
tijesto izrezano

Tijesto izrezite na kvadrate veličine oko 10cm. Punite ih prema želji, nama su najbolje sa pekmezom od šljiva ili Lino ladom. Dobro izradite kuglice da vam nadjev prilikom pečenja ne iscuri.

buhtle_pekmez_podravka_linolada_recept
punjenje (pekmez od šljiva i Lino Lada)

Buhtle posložene u namašćen protvan ostavite da se još jednom dignu (oko 30 minuta). Premažite ih sa rastopljenim maslacom i pospite šećerom u prahu da dobiju hrskavu koricu prilikom pečenja.

buhtle_dizano_tijesto_recept
dizanje buhtli prije pečenja

Pecite ih na 160C oko 30 minuta dok lijepo ne porumene.

buhtle_pecene_recept
buhtle pečene

Dobar tek!

Kontakt – Skitnice.hr

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Domagoj Sever

Maldivi, najravnija zemlja na svijetu
Vatreni će danas pobijediti Japan!
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

Evo što donosi Štrudlafest, a imamo i recept za najbolju štrudlu

29. kolovoza 2023.0
Ekologija

Lucija Sakač: Naše maslinovo ulje osvaja zlatne medalje

19. kolovoza 2023.0
Fina klopa

Brza i savršena štrudla od borovnica

9. kolovoza 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Ekologija

Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice

25. rujna 2023.0
Sport

Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!

24. rujna 2023.0
Aviokarte

Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko

23. rujna 2023.0
Ekologija

Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!

22. rujna 2023.0
Hrvatska

Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji

21. rujna 2023.0
Aktualnosti

27. Međunarodni festival čipke okupio najljepše primjerke

20. rujna 2023.0
Učitaj više
mljet-sufinancira-kupnju-električnih-motora
Ekologija
Nacionalni park Mljet sufinancira kupnju električnih motora za brodice
jana-koscak-naslovna
Sport
Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, glasati možete i vi!
qatar_airways_naslovna
Aviokarte
Qatar Airways, aviokompanija s kojom ni Sejšeli nisu daleko
naslovna-murva-na-skradinskom-buku
Ekologija
Murva na Skradinskom buku u konkurenciji za stablo godine!
Draz-kotlic-food-travel
Hrvatska
Općina Draž, savršeno mjesto za odmor u Baranji
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum