Skip to content
  Nedjelja 28 svibnja 2023
Popularno
3. travnja 2023.U Žminju najveća istrijanska pinca! 16. prosinca 2022.Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu 14. prosinca 2022.Svjetsko nogometno prvenstvo i marketinška vrijednost promocije Hrvatske 26. siječnja 2023.Noć muzeja 2023. s temom “Muzeji su važni” 4. travnja 2023.Ris Kras u Nacionalnom parku Plitvička jezera 5. ožujka 2023.Vjenčanja u prirodi novi su trend za nezaboravna iskustva 31. prosinca 2022.Samoa, Kiribati i Tonga ušli u 2023. 17. veljače 2023.Baranjci oprez, stižu buše! 12. ožujka 2023.Nijanse zelene zrelosti morate imati! 22. veljače 2023.Weekend Food Festival ponovno osvaja svjetsku gastronomsku scenu
  • Kontakt
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
Skitnice.hr
Skitnice.hr
  • Aktualnosti
  • Putovanja
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Outdoor
    • Planinarenje
    • Nautika
    • Biciklizam
    • Ostalo
  • Vodiči
  • Putopisi
  • Fina klopa
  • Lifestyle
    • Intervjui
    • Kultura
    • Sport
    • Wellness
    • Tech
    • Zdravlje
    • Ekologija
  • Aviokarte
  • Ljubimci
  • Kontakt
Skitnice.hr
  Aktualnosti  Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu
AktualnostiFina klopa

Vinarija Enosophia proslavila još jednu uspješnu godinu

Tea Rožman SvedrovićTea Rožman Svedrović—16. prosinca 2022.0
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Uspješan kraj godine vinarija Enosophia obilježila je predstavljanjem neizostavnog pratitelja blagdana i posebnih prigoda – pjenušavog vina Memoria.

enosophia_vino_pjenusac_hrvatska
enolog Martin Kovačević

Ime simbolizira i događaje u životu koji su povod za otvaranje skupocjenog pjenušca stvaranog godinama. 

Više članaka

Fotkaj Zagrebačku županiju i osvoji super nagrade!

20. travnja 2023.

Dodijeljene nagrade „Ruža Zagrebačke županije“

2. ožujka 2023.

Moćna milijunašica magnolija

20. ožujka 2023.

Samoa, Kiribati i Tonga ušli u 2023.

31. prosinca 2022.

Uz azijske zalogaje i druga feričanačka vina, graševinu Trs No. 5, novo crno vino Enosophije, Lingua Franku i poznatu frankovku Miraz, vinarija Enosophia zajedno s uzvanicima, nazdravila je nadolazećoj godini svojim novim pjenušcem, čije ime dolazi od latinske riječi memoria (pamćenje ili prisjećanje).

– Rođenje djeteta, vjenčanja, obljetnice, rođendani ili napredak u karijeri, životne su prekretnice koje svi želimo zabilježiti i zapamtiti te ih se rado prisjećamo. Iako se pjenušci vežu uz slavlje posebnih prigoda, mi mislimo da je poanta zapravo u posebnim ljudima. To nam je bila misao vodilja kada smo stvarali Memoriju – pjenušac kojem smo dali notu osobnosti. Ovaj je pjenušac četvrti u nizu naše linije pjenušavih vina kojoj je cilj popularizirati kulturu ispijanja pjenušaca među hrvatskom publikom i pokazati kako smo zemlja koja se, uz kvalitetna vina, može ponositi i kvalitetnim pjenušcima, istaknuo je direktor vinarije Enosophia, enolog Martin Kovačević. 

Istančano zeleno žute boje, Memorija je u potpunosti proizvedena od rajnskog rizlinga i ona je jedini komercijalni pjenušac takvog tipa u Hrvatskoj. Dobivena je klasičnom metodom koju karakterizira pravilna fermentacija i pametno odabrano dozrijevanje na kvascima.

enosophia_vino_pjenusac_hrvatska
Vinarija se nalazi u Feričancima, ljupkom slavonskom mjestu pod obroncima Krndije.

 – Pjenušci su najsofisticiraniji tip vina koji zahtijeva posebna znanja pri uzgoju i proizvodnji. Memoria je dobivena grožđem ubranim krajem kolovoza zbog očuvanja prirodnih kiselina. Nakon primarne fermentacije na 16 Celzijevih stupnjeva, uslijedila je stabilizacija i fermentacija baznog vina te je nakon nekoliko mjeseci pokrenuta sekundarna fermentacija i potom je vino punjeno u boce. Odležavalo je 36 mjeseci na finom talogu kvasca. Degoržirano je i odležano tri mjeseca prije izlaska na tržište. U okusu dominira aroma zrelije žute jabuke, ananasa, marelice, a prate ih blagi citrusi u pozadini. Naglašene su arome kvasca – kremasti okusi, tost i brioš“, pojašnjava enolog Kovačević.

enosophia_silk_streetfood_food_hrvatska
Food and Menu – Silk Street Food

Kontakt

FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Tea Rožman Svedrović

Zagorje plastic free
Bakar i adventski program ovog vikenda
Povezani članci
  • Povezani članci
  • Više od autora
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Aktualnosti

Dani antike na pulskom Forumu

23. svibnja 2023.0
Fina klopa

Poljska jela koja će vas oduševiti

17. svibnja 2023.0
Učitaj više
Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte također
Fina klopa

6 najboljih varšavskih restorana

26. svibnja 2023.0
Putopisi

Super foto lokacije u Sloveniji

25. svibnja 2023.0
Kultura

Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway

24. svibnja 2023.0
Aktualnosti

Dani antike na pulskom Forumu

23. svibnja 2023.0
Kultura

Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature

22. svibnja 2023.0
Outdoor

Risnjak, prijedlog za nezaboravni vikend izlet

21. svibnja 2023.0
Učitaj više
6-najboljih-varsavskih-restorana-naslovna
Fina klopa
6 najboljih varšavskih restorana
bled-slovenia-slovenija-lake-autumn-nature
Putopisi
Super foto lokacije u Sloveniji
dramalj_naslovna
Kultura
Dramalj ovoga vikenda najbolji kulturni getaway
dani_antike_naslovna
Aktualnosti
Dani antike na pulskom Forumu
brdo-knjiga-naslovna
Kultura
Brdo knjiga oduševilo ljubitelje planina i planinske literature
    © 2022. Powered By D2M studio
    • Uvjeti korištenja
    • Pravila privatnosti
    • Oglašavanje
    • Impressum